Vesti
Unutrašnji dijalog o KiM važan za nalaženje najboljeg rešenja

11:07, 13.09.2017

|

Izvor: TV Most

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Kraljevine Norveške Arneom Sanesom Bjornstadom sa kojim se saglasila da je unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji u Srbiji veoma važan za pronalaženje najboljeg i održivog rešenja za to pitanje.
Foto Tanjug
Premijerka Brnabić poručila je da će Vlada Srbije logistički podržati dijalog, koji je inicirao predsednik Republike Aleksandar Vučić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ona je sagovorniku najavila formiranje zajedničke radne grupe sa kabinetom predsednika Republike, koja će organizovati okrugle stolove širom Srbije kako bi se čulo mišljenje što većeg broja građana, na šta je ambasador Bjornstad istakao da će Kraljevina Norveška podržati sve konstruktivne predloge.

Dvoje sagovornika razgovarali su i o najavljenoj poseti Srbiji Generalnog Sekretara Nordijskog saveta ministara, u drugoj nedelji oktobra, tokom koje će u Beogradu biti održana i Konferencija o regionalnoj saradnji. Brnabić i Bjornstad su izneli zajednički stav da je Konferencija dobro mesto za dobijanje informacija iz prve ruke o tome kako sarađuju nordijske zemlje i koliko taj princip može da se primeni i na region Zapadnog Balkana.

Na sastanku je bilo reči i o planovima za Konferenciju o sajberbezbednosti i e-upravi, koja bi trebalo da bude održana u novembru.

Premijerka Brnabić i ambasador Bjornstad razgovarali su i o unapređenju saradnje dve države i u oblasti kulture, o otvaranju renovirane zgrade Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, kao i o poseti predsednice Vlade Srbije Oslu krajem oktobra, navedeno je u saopštenju.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design