Vesti
UNS:Aleksandar Gajović državni sekretar za informisanje

11:45, 13.10.2017

|

Izvor: RTS

Vlada Srbije postavila je glavnog urednika "Ilustrovane politike" Aleksandra Gajovića za državnog sekretara za informisanje, saopštio je UNS. Zbog imenovanja Gajovića, Ljiljana Smajlović podnela ostavku u radnoj grupi za medijsku strategiju.
Foto RTS


Gajović (66) je za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja imenovan na sednici Vlade Srbije u četvrtak, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.Gajović je proveo godinu dana kao savetnik u sektoru informisanja Ministarstva kulture i informisanja između 2012. i 2013. godine i učestvovao je u pisanju seta medijskih zakona.


U septembru 2013. Nadzorni odbor "Politike a. d." postavio ga je za glavnog i odgovornog urednika lista Ilustrovana politika, piše u saopštenju.Zbog imenovanja Gajovića, nekadašnja predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović podnela je ostavku na mesto člana radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za izradu nove medijske strategije, prenosi Fonet.U pismu koje je dostavila UNS-u i Ministarstvu kulture i informisanja navela je da ostavku podnosi zbog odluke Vlade da Aleksandra Gajovića, urednika Ilustrovane politike, imenuje za državnog sekretara za informisanje, uprkos tome što propagira "šovinističke predrasude prema ženama". 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design