:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2015   19:01

0

213

UNS osudio napad na srpske izveštače u Prištini

"UNS I DNKiM traže od policijskih organa, Euleksa da preduzmu sve potrebne mere i pronađu vinovnike napada na ekipu RTK 2 i snimatelja RTS-a i spreče nove pokušaje napada na medijske radnike na Kosovu", ističe se u saopštenju.

Na skupu organizovanom protiv ministra Srpske liste u vladi Kosova Aleksandra Jablanovića i situacije u Kombinatu "Trepča", novinari RTK 2 Aleksandra Jovanović i Bojan Košanin, kao i snimatelj RTS-a Vladimir Milić fizički su napadnuti, maltretirani i provocirani, navodi UNS.

Košanin je izjavio za UNS da ih je tokom izveštavanja najpre napao jedan mladić albanske nacionalnosti, kome se potom priključila grupa od tridesetak ljudi koji su ga odvukli u masu i počeli da ga šutiraju i gađaju flašama i kamenicama.

"Sve se dešavalo u centru Prištine, ispred Ministarstva kulture. Spaslo nas je to što znam albanski jezik pa sam sve vreme pokušavao da se na miran način sa njima razumno dogovorim da nas puste. Ali nije vredelo, psovali su nas, pretili vukli i gađali kamenicama", kazao je Košanin koji član Udruženja novinara Srbije.

"Uspeli smo da se otrgnemo zahvaljujući nekolicini organizatora protesta koji su nas razdvojili. Bežali smo kroz neke ulice i na kraju su nas organizatori protesta usmerili ka zgradi vlade Kosova odakle nam policija više nije dozvolila da izađemo uz obrazloženje da za nas nije bezbedno izvan te zgrade", dodao je on.

Milić je rekao da je jedan maskirani demonstant pokušao da mu otme kameru, da ga je uhvatio za rame i pokušao da ga odvuče u masu.

"Imao je belu kapu sa amblemom 'UÄŒK' i šal preko lica sa zastavom Albanije", rekao je Milić.

Demonstracije u Prištini organizovale su albanske opozicione partije protiv izjava ministra za povratak i zajednice Aleksandra Jablanovića i situacije u Kombinatu "Trepča", podseća UNS.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva