:

:

TV Most

clock

Oktobar 14, 2017   12:05

0

250

UNS na Kosovu osuđuje napad na urednika Kajtazija


Policija je saopštila da je uhapšen jedan od osumnjičenih, ali se ispostavilo da je uhapšeni bio u društvu napadača i da nije direktno izvršio napad. Identitet napadača za sada nije saopšten.



UNS na Kosovu od nadležnih očekuje hitno hapšenje i otkrivanje identiteta napadača kao i da primenom odgovarajuće kazne jasno pokažu da je napad na novinare nedopustiv.

I u ovom slučaju je očigledno da su napadači svesno nasrnuli na novinara isključivo zato da ga spreče da obavlja svoju profesionalnu dužnost.

Fizički napad u centru Prištine na glavnog i odgovornog urednika portala „Insajderi“  još jedan je pokazatelj kolikoj opasnosti su izloženi novinari na Kosovu.



UNS na Kosovu očekuje da nadležni ozbiljno razmotre izmenu Krivičnog zakona po kojem bi pretnje i napadi na novinare na Kosovu bili kažnjivi kao napadi na službena lica.



Portal Insajder je jedan od malobrojnijh medija na Kosovu koji se bavi istraživačkim novinarstvom, posebno kada je reč o otkrivanju mnogobrojnih afera u institucijama Kosova.Direktor portala Parim Oluri je prištinskim medijima rekao da se napad na Kajtazija povezuje sa napisima o navodnim prevarama poslanika Incijative za Kosovo, Miljaima Zeke.

    

On je prvi objavio tonske zapise afere "Pronto" u kojoj je po nalogu Euleksovog tužilaštva prisluškivan šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova, Adem Grabovci.

Insajder je objavio i deo prisluškivanih razgovora u kojima se čuje i aktuelni predsednik, tadašnji premijer Hašim Tači.

Pre nekoliko meseci napadnut je i direktor Insajdera Parim Oluri, navodi se u saopštenju Udruženja novinara Srbije na Kosovu.

 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva