:

:

TV Most

clock

Decembar 18, 2017   12:05

0

220

UNS dodelilo novinarske nagrade za 2017.


Nagrada za životno delo pripala je bivšem novinaru Politike Petru Peci Popoviću.




Nagradu "Bogdan Tirnanić" za komentar/kolumnu dobila je autorka emisije Talasanje - Zemlja čuda na Radio Beogradu Tatjana Milekić.



Dobitnica nagrade "Laza Kostić" u kategoriji vest i izveštaj je novinarka Radio-televizije Srbije Biljana Radulović, za izveštaj Ko su migranti koji ostaju u Srbiji.



Specijalnu nagradu za publicistiku "Žika M. Jovanović" dobila je novinarka Radio-televizije Srbije Svetlana Janićijević, za serijal Osma sednica.



Nagradu za uređivanje "Dimitrije Davidović" ove godine dobili su urednici Kosma mreže - Goran Avramović (RTV KiM, Čaglavica), Željko Tvrdišić (Radio Kontakt plus, Kosovska Mitrovica), Darko Dimitrijević (Radio Goraždevac, Goraždevac), Maja Mladenović (RTV Herc, Štrpce) i Sanja Cvetković (Radio Klokot, Kosovsko Pomoravlje).



Nagradu "Laza Kostić" za reportažu dobio je novinar Dragan Krsnik za reportažu Tri meseca u slovačkoj fabrici "Samsunga" u kojoj se građani Srbije tretiraju kao robovi objavljenoj u Nedeljniku.



Nagradu "Laza Kostić"za satiru dobio je Zoran Kesić za emisiju 24 minuta sa Zoranom Kesićem.



Nagrada "Laza Kostić" za intervju pripala je novinaru Nedeljnika Nenadu Čalukoviću.



Zlatnu povelju za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije dobio je bivši direktor i glavni urednik Eksport presa Nikola Vučetić.



Članovi žirija bili su Vladimir Radomirović, Eržebet Pap Reljin, Ljiljana Smajlović, Edib Honić, Darko Dozet, Branko Veselinović, Živojin Rakočević, Dragana Pejović, Jelena Petković i Hajnalka Buda.



Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a, u četvrtak, 21. decembra u 13 sati, u Pres-centru UNS-a.



Tom prilikom biće uručena i UNS-ova nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju "Aleksandar Tijanić" urednici emisije Pravi ugao Ljubici Gojgić.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva