:

:

TV Most

clock

Septembar 19, 2018   19:17

0

146

Univerzitet će tužiti Univerzitetski sportski saveza Srbije


"To je jedna jako ružna epizoda i mi prosto moramo da čuvamo ugled Univerziteta u Beogradu i da reagujemo jer se USSS postavio iznad Univerziteta i smatrao da ima pravo da kreira ekipe Univerziteta, a on to pravo nema", rekla je Popović.
Ona je na sednici Senata Univerziteta u Beogradu, između ostalog, navela da je USSS sam okupio ekipe za učešće na pomenutim igrama i dao im naziv Univerzitet u Beogradu."Od svih tih ekipa jedino je ekipa muškog futsala potvrđena od strane Univerziteta u Beogradu kao naš tim, a svi ostali timovi su svojatano ime i grb Univerziteta u Beogradu", navela je Popović.


Dodala je da su se u svakom timu određenim indirektnim putevima našla možda po dva studenta Univerziteta u Beogradu da bi se dao "mali legitimitet toj ekipi"."Mi smo se žalili Evropskoj univerzitetskoj sportskoj asocijaciji (EUSA) da to nisu naše ekipe, da ih ne priznajemo i da se odričemo postignutih uspeha jer nisu naši. EUSA nas stalno vraća na USSS, stvarajući time apsurdnu situaciju da udruženja i asocijacije koje su tu da facilitiraju studentsko bavljenje sportom zapravo postavljaju pravila univerzitetima i da se USSS postavio iznad Univerziteta dajući sebi za pravo da sastavlja univerzitetske ekipe", dodala je Popović.Stoga će, ponovila je, najverovatnije do kraja nedelje biti podneta tužba protiv predsednika USSS.Beograd će, inače, 2020. godine biti domaćin narednih Evropskih univerzitetskih igara.
 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva