:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2015   12:05

0

138

Uništen komandni centar sirijskih islamista

"U severoistocnom delu Kafer Zeita, u Hami, bombarderi Suhoj Su-24 napali su komandni centar koji pripada terorističkoj organizaciji Džaiš Al-Fat.

Vazdušni napadi su rezultirali potpunim uništenjem komandom jedinica te organizacije (koja je u sastavu islamističkih grupa koje predvodi Al Nusra front - sirijski ogranak Al Kaide) u regionu i ekstermisti su morali da pobegnu iz te oblasti", naveo je Konašenkov, javila je ruska novinska agencija Tas s.

Tas s dodaje da su avioni ruske avijacije, u proteklih 24 sata, u Siriji nastavili sa vazdušnim udarima na infrastrukturnim objektima Islamske države (IS).

"Sa aerodrima Hmeimim, ruski bombarderi su imali 39 letova i izvršili 60 napada na 51 cilj u provincijama Hama, Latakia, Damask i Alepo", rekao je Konašenko i dodao da su uništena ukupno četiri komandna centra, šest skladišta municije, minobacačka baterija, dva podzemna bunkera i 32 terenska kampa terorista.

Tas s takođe prenosi saznanja ruskog Ministarstva odbrane da komandanti terorističke organizacije Džabhat-an-Nusra prete Sirijcima da će pucati i ubiti članove njihovih porodica, ukoliko odbijaju regrutaciju.

"Sirijski ekstremisti terorističkih grupa demonstriraju masovno dezerterstvo na istoku i severoistoku zemlje. U provincijama Idlib i Hama komandanti terorističke organizacije Džabhat-an-Nusra prete lokalnim ljudima da će ubiti njihove porodice ukoliko muškarci odbiju prisilnu regrutaciju", navodi Konašenko.

U sirijskoj provinciji Raka, ekstremisti Islamske države najavili su potpunu mobilizaciju muškaraca starosti, od 14 godina, javlja Tas s.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva