:

:

TV Most

clock

Septembar 17, 2018   12:13

0

186

UNICEF pohvalio napore Srbije za brigu o deci


"Oduševljeni smo svim naporima koje Srbije ulaže u zaštiti dece, a posebno uvođenjem usluge porodični saradnik i intenzivnim radom za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad decom", rekla je direktorka, saopšteno je iz Ministarstva.



De Dominicis je istakla i da Srbija predstavlja pravi primer odgovorne i humane politike kada je reč o upravljanju migracijama.



Đorđević je zahvalio na podršci u unapređivanju sistema socijalne zaštite koju, kroz projekte, UNICEF-a pruža Srbiji i izrazio nadu da će se i u mandatu De Dominicis uspešna saradnja Srbije i UNICEF -a u poboljšanju kvaliteta zaštite prava dece i kvaliteta pruženih usluga deci i porodicama sa decom, nastaviti.



"Cilj Vlade Srbije jeste veća briga o deci bez roditeljskog staranja. Želimo da se saradnja sa UNICEF-om proširi i unapredi u svim oblastima u kojima postoji potreba za sistemskim i strateškim rešenjima, s obzirom da predstavlja jedan od ključnih partnera u oblasti zaštite dece", rekao je Đorđević i dodao da se u narednom periodu očekuje i donošenje novog Zakona o zaštitniku prava deteta.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva