Vesti
Unapređenje kulturne saradnje Srbije i Azerbejdžana

16:21, 09.01.2018

|

Izvor: Tanjug

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević danas je sa ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Eldarom Hasanovim razgovarao o unapređenju kulturne saradnje između dve zemlje.


Na sastanku je bilo reči o održavanju Dana srpske kulture u Bakuu i Dana azerbejdžanske kulture u Beogradu, koji bi u značajnoj meri doprineli intenziviranju kulturne razmene između Srbije i Azerbejdžana, kao i adekvatnom predstavljanju obe kulture i njihovih savremenih stvaralaca.
Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog otvaranja Centra za azerbejdžanski jezik i kulturu na Filološkom fakultetu u Beogradu, koje je planirano za jun, kao i otvaranja Centra za srpski jezik i kulturu u Bakuu.


Deo razgovora bio je posvećen samitu koji će se povodom 100 godina od rođenja Nelsona Mandele održati u Beogradu, u organizaciji Međunarodnog fonda za održivi mir i razvoj.Ministar Vukosavljević zahvalio je azerbejdžanskom narodu i vladi na načelno iskazanom stavu oko statusa Kosova i Metohije, kojim se u potpunosti podržava teritorijalna celovitost Srbije.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design