Vesti
Unapredjena trojica Srba u Kosovskom bezbenosnim snagama

12:57, 13.11.2017

|

Izvor: RTV Puls

Na svečanosti održanoj u kasarni u Gnjilanu danas su trojica Srba, i po jedan Turčin i Rom, pripadnici Kosovskih snaga bezbednosti (KSB), unapređeni u čin desetara Prvog bataljona KSB-a.
Foto: RTV Puls


Svečanosti  su, između ostalih, prisustvovali i predsednik Kosova Hašim Tači, ministar za KSB-a Rustem Beriša, kao i predstavnici NATO-a.  „Kosovske snage bezbednosti će nastaviti da se obučavaju po standardima NATO, čiji Kosovo želi da postane član. KSB su spremne da prihvate nove odgovornosti i doprinesu miru u svetu“, rekao je Tači i dodao da činom unapređenja pripadnika manjinskih zajednica Kosovo pokazuje da je dom svih. 


  Jedan od unapređenih Marjan Pavlović kaže da je već šest godina pripadnik KSB-a i da će mu ovo unapređenje pomoći u poslu.


  „Kolege Albanci su nas primili dobro. Planiram da i dalje napredujem u službi“, izjavio je Pavlović.


  U KBS-u danas je zaposleno 103 Srba, kako je juče saopštio zamenik premijera Kosova Dalibor Jevtić. 


Inače, zadatak KSB-a je da sprovodi operacije odgovora u slučaju krize na Kosovu i u inostranstvu,  operacije civilne zaštite na Kosovu  i da pruži pomoć civilnim vlastima prilikom odgovora na elementarne nepogode i druge vanredne prilike. 


 Ove dužnosti obuhvataju operacije pretrage i spašavanja, uklanjanje eksplozivnih materijala, kontrolu i čišćenje opasnih materija, gašenje požara i druge poslove humanitarne pomoći.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design