:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2015   12:05

0

195

Umetnici iz Beograda i Prištine u "Romeu i Juliji"

Premijera će biti 5. aprila na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, gde su zakazane i reprize 8. i 9. aprila.

Predstavu režira slavni glumac Predrag Miki Manojlović, koji je inicirao projekat, a koproducent je poznati pozorišni autor iz Prištine Jeton Neziraj.

Romea će igrati Alban Ukaj, a Juliju u alternaciji Milica Janevski i Jovana Gavrilović.

U glumačkom ansamblu su Mensur Safciu, Nikola Rakočević, Armend Ismajli, Nebojša Glogovac, Goran Jevtić, Armend Baloku, Faris Beriša, Uliks Fehmiju, Edona Rešitaj, Nataša Tapušković, Anita Mančić i Arta Selimi.

Dramaturg predstave je Olga Dimitrijević, scenograf Branko Hojnik, kostimograf Zora Mojsilović Popović, koreograf Sonja Vukićević, kompozitor Vladimir Pejković.

Poznatu Šekspirovu tragediju preveli su na srpski Živojin Simić i Sima Pandurović, a na albanski jezik Fan. S. Nolji i Alći Kristi.

Kako je planirano, sredinom maja će ta dvojezična predstava biti premijerno izvedena i u prištinskom Narodnom pozorištu.

Manojlović je na nedavnoj konferenciji za novinare rekao da predstava govori o ljubavi i mržnji i o komunikaciji, a ima refleksija života danas, ovde, ukazavši da likovi govore dva jezika (srpski i albanski), a zapravo govore istim jezikom.

On je podvukao da komad "Romeo i Julija" nije politička izjava, već umetnička poruka i izrazio očekivanje da će predstava nadići Beograd i Prištinu i da će gostovati i u drugim gradovima u Srbiji i na Kosovu, u Zagrebu, Beču...

Manojlović je dodao da je veoma važno to što je projekat dobio podršku i Narodnog pozorišta u Beogradu i Narodnog pozorišta u Prištini i Ministarstva kulture i kosovske strane.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva