:

:

TV Most

clock

Jul 16, 2017   12:05

0

147

Umesto zvuka uspostavljanja veze,Turcima Erdoganova čestitka

Navodi se da se nakon biranja željenog broja umesto zvuka uspostavljanja veze čula glasovna poruka Erdogana koji je sunarodnicima, povodom godišnjice neuspelog puča u Turskoj, čestitao nacionalni praznik "demokratije i jedinstva" kojim se obeležava pobeda nad pučistima.

"Kao predsednik, šaljem čestitke povodom 15. jula, Nacionalnog dana demokratije i jedinstva, i želim milosrđe mučenicima i zdravlje i sve najbolje herojima (koji su porazili pučiste)", glasila je Erdoganova poruka.

AFP navodi da se poruka mogla čuti na telefonima korisnika usluga najveće turske mobilne mreže "Turksel", a list "Hurijet" je javio da se poruka čula i u mreži turskog "Vodafona".

AFP podseća da su korisnici mobilnih telefona u Turskoj u trenutku kada je obeležavana godišnjica puča dobijali SMS poruke od Erdogana, ali da se veruje da je ovo prvi put da je korišćena glasovna poruka.

"Dosta više... sada si nam ušao i u telefone... kakva neverovatna uvreda, ovo je poput košmara", napisao je na Tviteru opozicioni poslanik Ajkut Erdogdu.

Najjača turska opoziciona stranka saopštila je danas da vlada blokira punu istragu o neuspelom pokušaju puča, izvedenom 15. jula 2016.

Bulent Tezdžan, portparol Republikanske narodne partije, rekao je da vlada koristi komemoracije povodom prve godišnjice osujećenog pokušaja puča da "napiše izmišljenu priču", prenosi AP.

"ÄŒinjenice moraju da izađu na svetlost dana radi sećanja na 250 žrtava koje su poginule suzbijajući pokušaj puča", rekao je on danas američkoj agenciji.

Tezdžan tvrdi da je istraga o navodima u vezi s mrežom muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena koji živi u egzilu u SAD, a koga Ankara optužuje za organizovanje pokušaja puča, opstruisana kako bi se prikrila "politička strana" pokušaja puča i zaštitila sadašnja vlada.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva