:

:

TV Most

clock

Maj 01, 2015   12:05

0

233

Umeren intenzitet saobraćaja

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima čeka se od 15-20 minuta, osim na GP Kotroman, gde se trenutno beleži nešto pojačan intenzitet i mogućnost zadržavanja od oko 45 min na izlazu iz zemlje.

JP "Putevi Srbije" i Sektor za naplatu putarine pojačali su rad na svim naplatnim stanicama zbog prvomajskog praznika, tako da ukoliko bude povremeno jačeg saobraćaja, ne očekuju se duža zadržavanja, uz podsećanje da vozači pripreme tačan iznos za naplatu putarine, kaže se u saopštenju.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 106 saobraćajnih nezgoda u kojima je 49 osoba povređeno, a jedno lice je smrtno stradalo. Istovremeno, u Beogradu su evidentirane 54 saobraćajne nezgode u kojima je 16 osoba povređeno, stoji u saopštenju.

Na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, podsećaju iz "Puteva Srbije" i dodaju da je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu, navodi se u saopštenju.

Na autoputu E-75 zbog radova na sanaciji kolovoza, na deonici između petlje Vrčin i Tranšped, radovi će se izvoditi u voznoj traci i zaustavnoj traci, dok će se saobraćaj odvijati u preticajnoj kolovoznoj traci. Radovi su obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od naplatne stanice "Bubanj Potok" do petlje "Dobanovci", izvode se radovi na košenju trave u putnom pojasu, u oba smera. Radovi se izvode u pokretu i obezbeđeni su adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Zbog radova na postavljanju odbojne ograde, na deonici autoputa od petlje "Zmaj" do naplatne stanice "Beograd" na Bubanj Potoku, na delovima auto-puta koji obezbeđuju nosače portala i polu-portala, biće na snazi izmena režima saobraćaja. Tokom radova, po određenim fazama, u dužini od 300 metara, za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna kolovozna traka. Saobraćaj će se odvijati voznom i brzom trakom.

Zbog radova na sanaciji kolovoza izmenjen je režim saobraćaja na delu autoputa, od petlje "Požarevac" do petlje "Velika Plana", u smeru Beograd-Niš. U vreme radova za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna traka, stoji u saopštenju.

Nastavljaju se radovi na sanaciji kolovoza kod petlje "Dobanovci", u smeru Beograd-Šid. Radovi će se izvoditi u voznoj i zaustavnoj traci i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Na deonici Mali Požarevac - Ralja, doći će do izmene režima saobraćaja u zoni između petlje "Mali Požarevac" i petlje "Umčari". Za saobraćaj će biti zatvorena desna strana auto-puta, u smeru Beograd- Niš, a saobraćaj će se privremenom saobraćajnom signalizacijom preusmeravati u preticajnu traku leve strane auto-puta, u smeru Niš- Beograd.

Na delu autoputa u neposrednoj blizini mosta na reci Južnoj Moravi, u blizini naselja "Džep" u smeru Leskovac- Vranje, u dužini od 200 m, saobraćaj je preusmeren na levu traku auto-puta i obavlja se uz semaforsku signalizaciju.

Zbog radova na rehabilitaciji mosta preko reke Belice, na deonici između Batočine i Jagodine, u smeru Niš-Beograd, vozače očekuje izmenjen režim sabraćaja. Radovi će se izvoditi u levoj kolovoznoj traci auto-puta u smeru Niš-Beograd, dok će se na desnoj kolovoznoj traci u zoni mosta saobraćaj obavljati dvosmerno.

Na delu autoputa Beograd-Niš, kod Aleksinačkog Bujmira, zbog klizišta, za saobraćaj je zatvoren smer Niš - Beograd. Saobraćaj se u dužini od oko 700 m obavlja dvosmerno stranom autoputa koja vodi ka Nišu, uz ograničenje brzine od 60 km/h prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Završeni su radovi na modernizaciji i proširenju naplatne rampe Stara Pazova,ali su počeli novi radovi na rehabilitaciji saobraćajnih traka iz pravca Novog Sada ka Beogradu, zbog kojih su zatvorena dva kanala za naplatu putarine, pa će naplatna stanica Stara Pazova raditi sa smanjenim kapicitetom.

Iz AMS S-a apeluju na vozače da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva