:

:

TV Most

clock

Septembar 19, 2017   12:05

0

124

Ulazak u Savet guvernera povećava prepoznatljivost Srbije

Gojković je naglasila značaj ulaska Srbije u Savet guvernera ove međunarodne organizacije i izrazila uverenje da će članstvo naše zemlje u Savetu guvernera doprineti povećanju prepoznatljivosti Srbije u globalnim naporima održivog razvoja, kroz upotrebu nuklearne energije u isključivo miroljubive svrhe, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Istakla je da su nastojanja za unapređenje čitavog sistema u oblasti nuklearne sigurnosti i zaštite od jonizujućih zračenja, koje Srbija kontinuirano ulaže, u potpunosti saglasni sa procesom integracija u Evropsku uniju i usklađivanjem domaćeg zakonodavstva sa EU legislativom.

U tom kontekstu, Gojković je precizirala, da je Srbija spremna da sprovede procedure za ratifikacije Konvencije o nuklearnoj sigurnosti i Zajedničke konvencije o sigurnosti upravljanja isluženim gorivom i sigurnosti upravljanja radioaktivnim otpadom.

Gojković je rekla da je Srbija posvećena poštovanju međunarodnih standarda ove agencije i naglasila da je naša zemlja zainteresovana za dalju realizaciju projekta dodatnog unapređenja radiološke situacije na lokalitetu Vinča, kao i da je u tom kontekstu izuzetno važna podrška ove međunarodne agencije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva