:

:

TV Most

clock

Januar 11, 2018   12:05

0

229

"Ulaganje u Vojsku Srbije je i ulaganje u bolji standard građana"


To je istovremeno ulaganje u u mir i stabilnost naše zemlje, naveo je ministar, koji je podsetio da je Ministarstvo odbrane iz budžeta predvidelo 743 miliona za poboljšanje vojne infrastrukture, a da će Vojska Srbije iz sopstvenih prihoda izdvojiti još oko 480 miliona dinara čime će znatno poboljšati stanje infrastrukture i stanje borbene tehnike.




"Ovde u Sremskoj Mitrovici uložili smo više od milion evra kako bi ti objekti bili uslovni i funkcionalni", rekao je Vulin i dodao da je cilj da ove godine bude "pokrivena" kompletna vojna mehanizacija.


Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader očekuje nastavak saradnje s Vojskom Srbije, koja je, kako kaže, i do sada bila izuzetno uspešna, a brigadni je general i komandant Prve brigade kopnene vojske Željko Petrović podsetio da su decembra 2015. počeli radovi na izgradnji prvog hangara za smeštaj borbenih vozila u kasarni u Sremskoj Mitrovici.



"To će omogućiti da borbena tehnika bude ispravnija, produžićemo joj vek trajanja i omogućiti da jedinice izvršavaju svoje zadatke na najbolji mogući način", rekao je Petrović.



ÄŒetiri nova hangara u mitrovačkoj kasarni zauzeće oko četiri hiljade kvadratnih metara i pokriće sve potrebe jedinice koja se nalazi u Sremskoj Mitrovici, a čija je infrastruktura znatno oštećena tokom NATO bombardovanja.



Završetak svih radova planiran je u martu.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva