:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Jun 14, 2018   20:27

0

126

Ukinuta presuda Oliveru Duliću - novo suđenje


Time je predmet vraćen na ponovno suđenje.



Prema prvostepenoj presudi, Dulić je osuđen na tri i po godine zatvora, njegov zamenik Nebojša Janjić na tri, a direktor „Puteva Srbije Zoran Drobnjak na jednu, i svima je zabranjeno vršenja delatnosti u državnim organima ili organizacijama sa javnim ovlašćenjima i Duliću i Janjiću na pet godina, a Drobnjaku na tri.



Oni su, prema ranijoj presudi, oglašeni krivim da su od jula 2009. do jula 2012. prekoračenjem i zloupotrebom službenog položaja omogućili investitoru "Nuba invest" izgradnju telekomunikacione mreže, postavljanja optičkih kablova na državnim putevima I i II reda kojima upravljaju "Putevi Srbije". 



Apelacioni sud je odluku o ukidanju presude doneo 16. maja ove godine, a objavio je danas. 



Apelacioni sud je ocenio da je prvostepena presuda nerazumljiva, da su razlozi za takvu presudu nejasni, dok činjenice koje su važne za pravilnu odluku uopšte nisu date, "tako da je prvostepena presuda doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka". 



Apelacioni sud je naveo i da je Specijalni sud morao da tačno navede kojim su od radnji okrivljeni iskoristili službeni položaj, odnosno koje su radnje izvršili radi ostvarenja sopstvenog ili interesa trećeg lica. Takođe i kojim su radnjama prekoračili svoj položaj. 



"Prvostepeni sud utvrđuje da su okrivljeni izvršili krivično delo u produženom trajanju, ali nigde ne navodi ni vreme, ni mesto, ni način izvršenja pojedinačnih radnji koje ulaze u sastav produženog krivičnog dela", navodi se u obrazloženju Apelacionog suda.


Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva