:

:

TV Most

clock

Jun 28, 2015   12:05

0

116

Uhapšena braća zbog ubistva policajca u Lazaratu



Policija je saopštila da se radi o dvojici tinejdžera, Arbionu (20) i Albanu Alikou (18), koji su se predali snagama bezbednosti, prenosi Beta.

Njih je prethodno oko 500 policajaca sinoć opkolilo u bivšem vojnom tunelu ispod planine, na oko 10 kilometa od sela Lazarat u kojem se uzgaja marihuana.

Prema navodima tužilaštva, njih dvojica su tokom perioda od šest meseci obučavali desetine mladića da napadaju policiju u cilju obnove proizvodnje kanabisa u Lazaratu, nakon masovne policijske racije u tom albanskom selu pre godinu dana.

Ministar policije Saimir Tahiri pozdravio je hapšenje odgovornih.

Albanska policija je uništila 71 tonu kanabisa i 133.567 biljaka, pet kilograma heroina, četiri tone semena kanabisa i 17 litara ulja kanabisa u operaciji prošlog juna.

Oko 500 komada oružja, od kojih deo teškog, i pola miliona metaka, takođe je zaplenjeno.

Italijanska policija procenjuje da je Lazrat proizvodio u 2013. kanabis u vrednosti od 4,5 milijardi evra.

Policajac Ibrahim Baša (31), bivši vojnik koji se borio u Avganistanu i Iraku, ubijen je pošto je njegov tim pomogao kolegama na koje je otvorena vatra.

Do sada je šest ljudi optuženo i uhapšeno u vezi sa ubistvom policajca, a i zbog ilegalnog posedovanja oružja.

Prema navodima o policije, naoružana grupa je bila organizovana da drži policiju podalje od sela, kako bi ono mogli da nastavi sa uzgajanjem marihuna - što je u Lazaratu multimilionski biznis.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva