:

:

TV Most

Foto: radiogracanica.info

clock

Avgust 22, 2016   19:48

0

175

Ugrožen proces povratka u Mušotište

Nakon više godina rada i saradnje sa lokalnom samopravom u Suvoj Reci, kao i razgovorima vođenim sa albanskim liderima iz sela Mušutište, i nakon dogovora i odobravanja liste od prvih 10 porodica čije kuće MZP zajedno sa Kancelarijom EU na Kosovu i Međunarodnom organizacijom za migracije treba da započne da gradi, danas se ponovo neko odlučio da postavljanjem jednog ovakvog bilborda pošalje poruku uperenu protiv svih nas koji, sprovodeći zakone, radimo na ostvarivanju osnovnih ljudskih prava kao što to jeste pravo na povratak. Godinama raseljeni pokušavaju da se vrate svojim domovima i godinama neko koristi svakakve izgovore da do povratka ne dođe.

Pozivamo sve nadležne institucije na Kosovu da preduzmu sve potrebne aktivnosti u obezbeđivanju mira i bezbednosti. Pozivamo lokalne albanske lidere u Suvoj Reci i Mušitištu da obezbede sve uslove za nesmetan povratak raseljenih i da pomognu vladavini prava i zakona. Akcije poput postavljanja bilborda u Mušutištu, koji raspiruje međunacionalnu mržnju i netrpeljivost, treba sprečiti i svi zajedno moramo raditi na izgradnji boljih odnosa, mira i međusobne tolerancije.

Želimo da verujemo da ovaj današnji čin neće ugroziti pokrenuti povratak raseljenih u Mušutište jer bi to bio još jedan poraz u procesu ne samo povratka nego i izgradnje međusobnog poverenja dva naroda na Kosovu.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva