:

:

TV Most

clock

Jul 04, 2018   10:43

0

239

Ugovori za stanove za devet porodica u Suvom Dolu,uskoro još sedam


Porodice koje su danas potpisale ugovore koristiće stanove u Suvom Dolu koje je izgradila Opština Gračanica. Ukupno je izgrađeno 16 stanova u četiri stambene jedinice. U prvoj fazi dodeljeno je devet.

Odeljenje Urbanizma opštine Gračanica, prema rečima predsednika opštine Srđana Popovića, temeljno je i u potpunom skladu sa zakonskom procedurom radilo na odabiru porodica.

„Nastavljamo da i dalje ozbiljno radimo na socijalnom programu i stambenom zbrinjavanju socijalno ugroženih porodica i mladih bračnih parova. U izgradnji je još šest stambenih jedinica sa 24 stana u Lapljem Selu a u planu je još 12 stanova u Donjoj Gušterici. Ovo je način da naše porodice ovde stabilizujemo da im stvorimo uslove za opstanak jer je stambeno pitanje jedno od najvažnijih za to“ , kazao je predsednik opštine Srđan Popović nakon ceremonije potpisivanja ugovora.

On je poručio građanima da je napredak na svim poljima moguć samo uz međusobno razumevanje i strpljenje. Popović je kazao i da opština vredno radi na stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mesta i u narednom periodu očekuje pomake i na tom polju.

Među dobitnicima stanova su i dve romske porodice.

Osmočlana porodica Ramić iz Prištine jedna je od onih koja je potpisala ugovore o korišćenju stana u Suvom Dolu. Majka dece Ramića, Giltena, kaže da je prezadovoljna što će konačno svi biti pod svojim krovom.

„Više od 20 godina živimo po tuđim kućama. Nikakve uslove nismo imali. Mnogo je bilo teško. Hvala opštiti što su nam dali stan. Sada će sve biti mnogo lakše“, kazala je Giltena.

Dimić Lela izbegla je sa porodicom iz Krajišta 1999. godine. Sa sinom i suprugom, koji je nedavno preminuo, promenila je 14 privatnih stanova.

„ Mučili smo se kako smo mogli. Mnogo je bilo teško. Ovo mi najviše znači za sina. Mnogo sam srećna i hvala svima“, rekla je Lela.

„ Živimo u Livađu privatno u teškim uslovima od jedne plate. Ovaj stan nam znači sve. Rešenje životnog pitanja tačnije počinjemo nivi život“, rekla je Svetlana Krstić koja će stan u Suvom Dolu koristiti sa suprugom i detetom.

Do konačnog useljenja devet porodica, koje su danas potpiusale ugovore, sačekaće se dvadesetak dana do nabavke transformatora za struju i priključenja stanova na električnu mrežu.


Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva