:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 06, 2015   12:05

0

142

Ugovor o izgradnji pet farmi za mesec dana

"Svaka ova farma znači kapacitet po 2.500 krmača, to na godišnjem nivou znači da će od svake ove farme moći da se očekuje 80.000 tovljenika. U prvoj fazi na godišnjem nivou ćemo imati 400.000 tovljenika više za proizvodnju svinjskog mesa", kazala je Bogosavljević Bošković za RTS.

Ona je podsetila da je planirano da se izgradi 20 ovakvih farmi u narednih nekoliko godina, a važno je i što je planirana kooperacija sa srpskim poljoprivrednicima što će im doneti veću proizvodnju i siguran plasman.

Bogosavljević Bošković je istakla da su velike investicije kao Tenisova, preko potrebne srpskoj poljoprivredi, a posebno našem stočarstvu ukoliko želimo da pre stignemo da oporavimo srpsko selo i obezbedimo uslove za razvoj poljoprivrede.

To će nam, dodala je, omogućiti povećanje stočnog fonda, razvoj svinjarstva i značajno veću proizvodnju mesa za naše i domaće tržište.

Vlada Srbija i nemačka kompanija "Tenis", najveći proizvođač mesa u Evropi, potpisale su 27. aprila u Beogradu Memorandum o razumevanju, uz poruku premijera Srbije Aleksandra Vučića da je ta investicija veoma važna za Srbiju i da će se u našoj zemlji proizvoditi najbolje meso u Evropi.

Investicija nemačke kompanije u proizvodnju u Srbiji iznosiće oko 420 miliona evra, a namera te kompanije da proizvodi tri miliona tovnih svinja.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva