:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2017   12:05

0

168

Ugašen požar na deponiji u Vinči

Gradonačelnik je zahvalio svim nadležnim službama koje su učestvovale u gašenju požara i istakao da je urađen veliki posao.

"U ovom trenutku više nema ni požara ni dima. Uložen je ogroman napor koji je podrazumevao uključivanje velikog broja službi, a nastavićemo da pratimo situaciju na terenu s obzirom na to da su napolju visoke temperature", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, u gašenju požara utrošeno je oko 65.000 kubika zemlje, a požarom je bilo zahvaćeno područje od oko 20 hektara.

Mali kaže da će se u narednom periodu koristiti termovizijske kamere kako bi se snimilo da li ima još žarišta u unutrašnjosti deponije.

On je zahvalio direktoru JKP "Gradska čistoća" Miodragu Bogdanoviću, Sektoru za vanredne situacije MUP-a, kao i svim vatrogasnim jedinicama koji su učestvovale u gašenju požara.

Gradonačelnik smatra da je sistemsko rešenje za deponiju u Vinči pronalaženje privatnog partnera koji bi postojeću deponiju zatvorio i napravio fabriku za pretvaranje otpada u toplotnu i električnu energiju.

Procenjena vrednost investicije je 300 miliona evra, a kompletan iznos, kako kaže, obezbediće privatni partner.

"Javile su nam se najveće firme na svetu koje se bave upravljanjem otpadom. U pitanju je nov proces sa kojim ovde nije bilo iskustva jer oni donose know-how i nove tehnologije, a za nas je to dobro jer ćemo moći nešto da naučimo i da kasnije iskoristimo to znanje", rekao je Mali.

Otvaranje obavezujućih ponuda je 13. jula, rekao je Mali, izražavajući uverenje da će to biti dobro i konačno rešenje za deponiju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva