:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2017   12:05

0

148

Udruženje: Da li je pravda dostižna za srpske žrtve?


Nepravedno je prema srpskim žrtvama i porodicama žrtava da se ne optuže i osude komandanti terorističke „OVK“ i to po komandnoj odgovornosti.

Obrazloženje Haškog Tribunala da su srpski generali vojske i policije bili „ specifični slučajevi“ pa su osuđeni po nekakvoj komandnoj odgovornosti i to bez i jednog svedoka da je video da su počinili zločine nad Albancima, nameće pitanje da li su to srpske žrtve takođe „specifični slučajevi“, pa se iz tog razloga ne gone počinioci zločina nad Srbima.

Taj sud mora da osudi zločinačku ratnu koaliciju“OVK“,koji su odgovorni za otmice 10 rudara površinskog kopa uglja „Belaćevac“, za kidnapovanje srpskih civila iz sela Opteruša, Retimlje, opština Orahovac 1998 godine.

Ako u optužnicama ne budu obuhvaćeni zločini u logorima Likovac, Lapušnik, Mališevo, Glođane kao i monstruozni zločini u logoru Klečka, nikada neće biti pravde za srpske žrtve.

Upozoravamo sudije, istražitelje specijalnog suda za ratne zločine u Hagu ako u tim optužnicama ne budu obuhvaćeni ovi zločini i svedoci ovih zločina koji su već davali izjave Haškim istražiteljima, tužiocima za ratne zločine u Beogradu, EULEKS-ovim istražiteljima čak i ako bude došlo do suđenja, sumnjaćemo u pravednost i sveobuhvatnost tog suda.



Ubeđeni smo da su do sada namerno odugovlači sa podizanjem optužnica i to ciljano da zločinačka ratna koalicija „OVK“-a, dobije državnički imunitet, lažne države „Kosovo“, zaključuje se u saopštenju.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva