:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

April 15, 2018   12:05

0

380

Udruženim snagama za bolje uslove pčelarenja u Gračanici


„Pčelarstvo je kod nas u veoma lošoj situaciji i zato smo odlučili da formiramo Udruženje. Smatramo da ćemo, ukoliko udružimo snage, uspeti da se izborimo za što bolje uslove pčelarenja“, nagalsio je Đokić, gostujuću u Jutarnjem programu Radio Gračanice.


Kada su problemi ovdašnjih pčelara u pitanju, oni se uglavnom odnose na loše pašne uslove i plasiranje robe na tržište.


„Mi ovde nemamo mogućnosti da biramo i selimo pčele na različite paše, kao što to imaju pčelari u centralnoj Srbiji i zbog toga se pčelari u Gračanici i okolini bave stacioniranim pčelarstvom. Jedan od naših problema jeste i plasman robe na tržište, jer ima dosta onih koji nude falcifikovan med po znatno nižoj ceni od domaćeg“.


S obzirom na to da je ovo Udruženje relativno mlado, predsednik Mladen Đokić ističe da je zadovoljan saradnjom i kontaktima sa ostalim udruženjima kako na Kosovu i Metohiji tako i u centralnoj Srbiji.


„Imamo izuzetno dobru saradnju sa ovdašnjim udruženjem „Pčelica“ iz Livađa, kao i sa udruženjem „Šarski roj“ iz Štrpca, a ostvarili smo i prve kontakte sa udruženjem iz Niša i već imamo neke planove za saradnju“, kazao je Đokić i naglasio da ovo Udruženje ima dobru saradnju i sa opštinom Gračanica.


Udruženje pčelara „Nukleus“ u toku prethodne nedelje organizovalo je predavanje na temu „Prolećni radovi u pčelinjaku“ , a do kraja godine članove ovog udruženja i sve zainteresovane početnike u pčelarstvu očekuju brojne aktivnosti.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva