:

:

TV Most

clock

Januar 02, 2016   12:05

0

115

Udovičić: Pripreme za prvenstvo dobro napreduju

Udovičić kaže da je prošle sedmice obišao radove u Areni gde će, kako je podsetio, za to prvenstvo biti postavljen bazen.

"Za 4. januar je predviđeno puštanje vode u bazen kada ćemo praktično najaviti početak samog Evropskog prvenstva."

Jedinstveno za to takmičenje je što će prvi put se evropsko prvenstvo odvijati u jednoj hali, a za građane će to biti prilika da pogledaju utakmice vaterpola i da vide kako izgleda kad se bazen stavi u Arenu, rekao je gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, broj ekipa i delegacija koji će boraviti u Beogradu znači da će smeštajni kapaciteti u prestonici u januaru biti potpuno popunjeni.

"Srbija je uvek bila fenomenalan domaćin i uvek smo uzimani kao parametar za neka naredna takmičenja," rekao je Udovičić izrazivši uverenje da je Vateropolo savez i preduzeće Vaterpolo Evropsko prvenstvo dobro odradili posao.

Na pitanje da li je previse od muške reprezentacije Srbije očekivati zlato na prvenstvu on je rekao da vaterolisti uvek idu na zlato.

"U prethodnih devet takmičenja su osvojili zlato i pokazali da su sazreli za velika dostignuća i da na pravi način mogu da uđu u olimpijsku godinu gde je krajnji cilj naravno Olimpijada u Riju. Ovo je idealna prilika da pozovemo građane da posete vaterpoliste i i da ih pozdrave i da pošaljemo sliku u svet da je Srbija sportska nacija," rekao je Udovičić.

Ministar je naveo da mu je drago što može da kaže da sportisti koji osvoje medalju sada u roku od nedelju dana dobijaju nagradu, dok je i on lično dok se takmičio čekao i po godinu i po dana.

"Želim da se zahvalim svim ministrima koji su prepoznali značaj sporta u Republici Srbiji i posebno premijeru koji je postavio sport kao prioritet" naveo je on.

Udovičić kaže i da vlada želi da u olimpijskoj godini pošalje jasnu poruku sportistima da razmišljaju o pripremama a da će država da razmišlja o za sportiste"trivijalnim stvarima" poput toga kako će obezbediti sredstva da otputuju na takmičenja.

Ne samo da su u 2015. godini isplaćene sve nagrade već unapred i sredstva za sve programe, poput stipendija, priprema svakom Savezu kako bi mogli da planiraju svoj program a sportisti imali uslove da odu na takmičenja, naveo je on.

Kada je reč o učešću u Olimpijadi u Riju, Udovičić smatra da je sada najveća promena što sportisti sada idu na Olimpijadu sa očekivanjem da će osvojiti medalje a ne samo da učestvuju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva