:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

April 22, 2018   12:05

0

301

Učestale kradje u opštini Parteš-Pasjane


Nakon Stanišora u opštini Novo Brdo, na meti lopova našli su se i meštani Parteša u istoimenoj opštini. Lopovi su Slađanu Trajkoviću ukrali automobil, a iste večeri izvršene su provale u nekoliko domaćinstava, ali su završene bez krađe. Iako su glavne seoske ulice pod video nadzorom, počinioci su još uvek nepoznati.


’’Krađe su uzele maha, mora im se stati na put. Ukoliko se nešto ne preduzme, ja sumnjam da će ti lopovi stati, već će i dalje otimati imovinu od nedužnih ljudi. Mi nismo ništa čuli te večeri, kapija je bila zaključana, oni su razbili katanac i uzeli auto", ističe SlađanTrajković.


Stanovnici Parteša zabrinuti su zbog učestalih krađa, strepe i za sopstvenu bezbednost.


"Svi strahujemo da će se i nama desiti isto. Policija treba da pojača kontrole i rasvetli ova krivična dela koja su počinjena", kaže meštanin Parteša.


"Dugo vremena nije bilo krađa, sada je ponovo počelo. Zabrinuti smo, sutra može i nama da se desi ovo", rekao je još jedan meštanin ovog sela.


Povodom učestalih krađa u opštini Parteš-Pasjane održana je vanredna sednica opštinskog odbora za bezbednost na kojoj se raspravljalo o bezbednostnoj situaciji u ovoj opštini.


"Mi kao opština apelujemo na lokalnu policiju da poboljša bezbednost u ovoj opštini jer se meštani od početka godine suočavaju sa krađama  i pokušajima krađa. U januaru je obijena opštinska zgrada etno kuće i zgrada Centra za socijalni rad, u ferbuaru mesecu je po treći put obijen objekat vizitorija na Glavičici. Učestale su i krađe privatnih šuma u Pasjanu, taj problem traje decenijama", rekao je Božidar Trajković, direktor odeljenja za poljoprivredu, šumarstva i ruralni razvoj u opštini Parteš-Pasjane.


Svi slučajevi su prijavljeni policiji, obavljeni su uviđaji i istraga je u toku.


"Kosovska Policija ima informaciju o krađi koja se desila pre par dana u opštini Parteš, ukrađen je jedan auto. Policija Kosova je izašla na licu mesta, izvršila uviđaj i pokrenula istražni postupak. Radiće se na rasvetljavanju slučaja kako bi se počinioci pronašli", kaže portparol kosovske policije za region Gnjilana, Ismet Hašani.


Meštani apeluju na policiju da se dodatno angažuje kako bi počinioci ovih dela bili kažnjeni, a do tada stanovnici ovog kraja neće mirno spavati.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

cheap rolex datejust m126300 0015 uomo rolex calibre 2836 2813 white dial 15mm under $50 marriage ceremony expenditure is extremely high having said that most people in spite of everything consider good.lots of serious collectors wish to obtain Thc Vape rolex.