:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Mart 21, 2018   12:05

0

192

Ubio se osumnjičeni za bombaške napade u Teksasu?


AP prenosi da je policija Ostina saopštila kratko da radi na slučaju "pucnjave u kojoj je učestvovao policajac", a agencija navodi da nije jasno da li je taj slučaj povezan sa bombaškim napadima.



Skaj njuz podseća da su dve osobe ubijene u pet eksplozija koje su se ovog meseca dogodile u toj saveznoj državi. U protekle dve nedelje od početka serije bombaških napada ubijeni su Afroamerikanci Entoni Stefan Haus (39) i Drejlen Mejson (17), a ranjeno je dosta ljudi.



Američke vlasti objavile su juče da sumnjaju da je paket-bomba, koja je eksplodirala u skladištu međunarodne kurirske kompanije "Fedeks" u Teksasu, povezana s nizom eksplozija u toj saveznoj državi.



Lokalni zvaničnik ranije je rekao da je radnik "Fedeksa" povređen nakon što je eksplodirao paket ispred objekta te kompanije u Šercu, koji je udaljen oko 100 kilometara južno od Ostina.



Paket, koji je sadržao eksere i šrapnele, eksplodirao je malo posle ponoći po lokalnom vremenu, prenela je agencija Rojters.



Zvaničnici veruju da su ranije eksplozije delo serijskog bombaša. "Sumnjamo da je povezano s našom istragom", rekla je portarolka FBI Mišel Li za Si-En-En.



Prethodno je AP objavio da su stanovnici Ostina, glavnog grada jugozapadne američke države Teksas, uznemireni su zbog serije eksplozija, od kojih se četvrta dogodila u nedelju, a u njoj su povređene dve osobe. U prethodnim eksplozijama dve osobe su poginule, a još dve povređene.



U svim slučajevima u pitanju su bile eksplozije paketa-bombi. Prve tri bombe eksplodirale su kada su žrtve pokušale da pokupe pakete.



Gradonačelnik Ostina Stiv Adler je izjavio za AP da je posle četvrte eksplozije rastući strah kod stanovnika tog grada "legitiman i realan".



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva