:

:

TV Most

Foto: Livadice, autobus Niš ekspresa

clock

Mart 18, 2015   12:05

0

209

Ubica Srba u Livadicama plaćeni ubica

Tužilaštvu u Prištini, kako navodi Koha ditore, javio se svedok koji tvrdi da je bio deo plana Ibrahima Keljmendija, koji je za ubistvo Tačijevog saradnika, navodno, bio spreman da plati 250.000 evra.

Prema navodima tog svedoka, Ejupi je dobio novac da ubije Halitija.

Još uvek je nejasno zbog čega je tačno Keljmendi želeo da ubije jednog od osnivača OVK, ali se u Prištini spekuliše da je kontrola novca prikupljenog u fond "Domovina zove" glavni motiv zavere.

Vrhovni sud Kosova je, pre nekoliko godina, u drugostepenom postupku oslobodio Fljorima Ejupija, jedinog osumnjičenog za ubistvo 12 i ranjavanje 43 Srba, koji su autobusom "Niš ekspresa" išli u Gračanicu, zbog nedostatka dokaza,

Policajci UNMIK-a, koji su vodili prvu istragu, tvrdili su da su iza drveta, nekoliko desetina metara od mesta eksplozije, pronađeni opušci na kojima je identifikovan Ejupijev DNK. Ubrzo nakon poništavanja presude, Euleks je obnovio istragu, tvrdeći da je u taj bombaški napad umešano više osoba. Rezultati ove istrage, ako ih uopšte ima, nikada nisu objavljeni.

Ejupi je, tokom prve istrage, na misteriozan način pobegao iz američke baze Bondstil kod Uroševca.

Osumnjičen je za čitav niz nedela, uključujući ubistva dvojice bliskih saradnika Ibrahima Rugove, Tahira Zemaja i Džemaila Mustafe. Njih dvojica ubijeni su iz istog oružja.

Ejupi je, takođe, osumnjičen i za ubistva pripadnika kosovske policije Bajrama Kičmarija i pripadnika UNMIK policije Koje Esumana, koji je na Kosovo došao iz Gane.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva