:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2015   09:38

0

314

U Zvečanu 250.000. gledalac filma "Gorčilo"

Film “Gorčilo” je svedočanstvo o jednom vremenu. Vraća nas u prošlost.

Radnja filma se odvija u crnogorskom selu, u brdima 1968. godine. U jeku izgradnje infrastrukture SFRJ, u naporima da se siromašni sever Crne Gore putevima poveže sa jugom, u malo selo dolazi geometar Laza, kako bi pripremio dokumentaciju za trasu budućeg puta. Sa njim dolazi i njegova žena Klara, balerina iz Narodnog pozorišta iz Novog Sada. Kako seljaci reaguju na dolazak geometra, koliko su skloni korupciji, kako reaguju na dolazak ljudi koji žive nekim drugačijim životom od njihovog, koji je najbolji, jer za bolji ne znaju,

“Promenilo se vreme ali su ostale iste brige”, istakao je mima Karadzic.
"Ja mislim da je to nešto što postoji, jedan mali čovek, bojažljiv, koji živi u tom selu i koji iz tog sela nije izašao, ceo život svodi na to selo, a s druge strane sve što ima kao problem tiče se i današnjeg vremena”, rekao je Karadžić.

“Ovaj film se snimao 24 dana i to je rekord u domaćoj, a možda i u svetskoj kinematografiji. Film je ozbiljno urađen po svim standardima i kriterijumima. Ni mi nismo verovali, ali uspeli smo i ovo je jedno od najlepših snimanja koje smo imali”, rekao je direktor filma Radiša Brkić.

Boja Jovanović iz Zvečana je 250.000. gledalac i dobitnik je vikenda za dvoje u hotelu “Metropol” u Beogradu.

Film je prikazan u organizaciji kulturnog centra "Dragica Žarković” a pod pokroviteljstvom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.


Distribucija filma se nastavlja u Zagrebu, Ljubljani, Beču, Dubaiu, Kanadi i Australiji.

Izvor: TV Most, Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva