:

:

TV Most

clock

Decembar 01, 2017   12:05

0

155

U Zagrebu osvanule umrlice: Preminula je Republika Hrvatska



Autor umrlice obaveštava građane ''kojima je još stalo'' da je u 27. godini preminula Republika Hrvatska.



Na vrhu umrlice, naime, citirane su navodne poslednje reči haškog osuđenika Slobodana Praljka, koji se u sredu ubio u sudnici Haškog tribunala, po kojima je on rekao: "Živite i borite se, nemojte završiti kao ja. Ne predajte se nikada!".


Za to, međutim, nema nikakve potvrde.



Sarajevski mediji, naime, objavili su puni tekst umrlice.



"U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i državljanima, kojima je još stalo, tužnu vest da je u 27. godini života nakon duge i teške borbe protiv lopovluka, korupcije, uhleblja, te zbog neizlečive bolesti karcinoma društva ('pohlepnih političara') izdahnula naša draga, majka, baka, domovina Republika Hrvatska (30.5.1990 – 1.1.2018). Poslednji ispraćaj će se održati na Trgu svetog Marka, Zagreb, 1.12.2017. u 10 sati", navodi se u umrlici.



Među ožalošćenima su navedeni – većina hrvatskog naroda, radnici, studenti, mladi, njihovi roditelji, bake i dedovi. 



Pozivaju se "oni koji ne mogu doneti venac i sveću za poginule koji su dali život za domovinu", da se zapitaju šta su radili 1.12.2017. "dok se još nešto moglo preduzeti".



Kako se navodi, mogao se "uručiti otkaz ugovora o radu saborskim zastupnicima", i moglo se javno suditi saborskim zastupnicima i političarima za "27 godina pljačke, silovanja, kršenja ustavnih i međunarodnih zakona, veleizdaje naroda i nacionalnih interesa te uvođenje direktne demokratije!".



Na kraju piše: "Počivala na smetlištu istorije!".




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva