:

:

TV Most

clock

Februar 01, 2016   12:05

0

207

U Zagrebu održan protest "izdajnika"

Na početku skupa na Markovom trgu, u centru Zagreba, učesnici su otpevali i pesmu "Kad bi svi ljudi na svetu".

Miljenka Churković iz Radničkog fronta poručila je da su okupljeni "priznali" da su izdajnici zato što ne žele da predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko određuje šta sme da se govori u javnosti.

Ona je zatim navela da "izdajnici" ne smatraju da profesionalni "branitelji" mogu da određuju šta će ko misliti i govoriti; misle da HDZ nije "stvorio Hrvatsku" ("slučajno" baš u isto vreme kad su se raspali i Å SR i Čehoslovačka), nego opljačkao Hrvatsku, zato što misle da Franjo Tuđman nije bio "otac domovine" nego autokrata, ksenofob i rodonačelnik ideje o "200 bogatih porodica" i slično.

Churković je dodala i da ne misle da su mržnja prema drugima i drugačijima nešto pozitivno, da je različitost loša, niti da ikoga treba mrzeti zato što je stranac, Srbin, musliman, LGBT, levičar, Jugosloven ili ateista, ali i da ne žele da simpatizeri NDH budu ministri kulture.

"Nemojte da zaborave", poručuju iz Radničkog fronta, "ovo što se događa trenutno kod nas, uspon neofašizma i desnog autoritarizma je trend u velikom delu Evrope. Od Orbana u Mađarskoj i Kačinjskog u Poljskoj, preko Pegide u Nemačkoj, Nacionalnog fronta u Francuskoj, Zlatne zore u Grčkoj pa sve do vlasti u Ukrajini. Ne dopustimo da se to dogodi i kod nas! Jedan Drugi svetski rat je bio i previše".

Inicijativu za protest pokrenuo je Radnički front, progresivna politička organizacija koja se zalaže ne samo za radnička prava, nego i za ljudska, manjinska, seksualna i sva ostala prava.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva