:

:

TV Most

clock

Avgust 22, 2017   12:05

0

130

U toku konsultacije makedonske vlade

Za sada, još nema informacija da li će Vlada Makedonije danas uzvratiti istom merom ili pribegnuti nekoj drugoj metodi, navodi Blic.

Prethodno je makedonska agencija Meta prenela da vlada u Skoplju na današnjoj sednici neće raspravljati o diplomatskom incidentu sa Srbijom, kao i da neće biti dodatnih reakcija na tvrdnje Beograda da se u Makedoniji "vode ofanzivne obaveštajne aktivnosti protiv Srbije".

Vlada Makedonije ostaje pri juče donesenom stavu i pozdravlja najave Beograda o "očuvanju prijateljskih odnosa i vraćanju stanja u uobičajene okvire", prenela je ranije danas agencija Beta.

O slučaju povlačenja srpskih diplomata iz Skoplja večeras će u TV Dnevniku RTS-a govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija je u nedelju posle podne hitno povukla zaposlene iz Ambasade Srbije u Makedoniji, i zatražila da se poveća bezbednost, a Blic je ranije objavio da su makedonske službe pratile i nezakonito "obrađivale" srpske diplomate.

Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da će se sledeće nedelje u Skoplje vratiti zaposleni u ambasadi koji se bave konzularnim pitanjima i istakli da je konzularna pomoć dostupna svim građanima Srbije u Makedoniji.

Å ef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da će se ambasadorka u Skoplje vratiti najverovatnije u septembru, a da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra razgovarati telefonom sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom. Blic navodi da je razgovor Vučića i Zaeva zakazan za 12 časova.

Inače, Dačić je rekao i da će se on čuti sa makedonskim kolegom Nikolom Dimitrovom, kao i da će premijerka Ana Brnabić imati priliku da se ovih dana sretne sa Zaevom na jednom međunarodnom skupu, prenosi Tanjug.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva