:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2017   12:05

0

320

U Tehničkoj školi u Kosovskoj Kamenici više od stotinu djaka


Tehničku šlolu u Kosovskoj Kamenici trenutno pohađa oko stotinu učenika, koji su raspoređeni u 12 odeljenja, gde je ispunjena normativa Ministarstva Prosvete Republike Srbije.

Kroz konkretnu primenu znanja i praktičan rad u fabrikama i institucijama, deca postaju zainteresovanija i motivisanija."Dualno obrazovanje je dodatna sprega koja učenicima omogućava da nakon završenog školovanja postanu vrhunski stručnjaci", izjavio je za Puls direktor Tehničke škole u K.Kamenici Vojislav Veličković .

Školsko dvorište je podeljeno, u jednom delu uče  učenici po Srpskom planu i programu, a u drugom  nastavu pohađaju Albanski učenici.

Laboratorija koja funkcioniše u sklopu Tehničke škole omogućava učenicima da teorisku nastavu, kroz raznih vežbi primenjuju i u praksi.

Škola ima i jedno istureno odelenje u Velikom Ropotovu,  gde se učenici obrazuju za područje rada: mašinstvo i obrada metala.

Tehnička škola u Kosovskoj Kamenici jedna je od 210 škola u Srbiji, koja je dobila poziv ministra obrazovanja Republike Srbije, za pripremu polaganja direktora za licencu. Inače na teritoriji Kosova i Metohije poziv ministra dobilo je još pet škola.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva