:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2018   06:52

0

208

U Skupštini glasanje o više sporazuma


Ministar finansija Siniša Mali je obrazlažući predloženi zakon ranije rekao da su se članice CEFTA dogovorile da se odluke primenjuje od 1. jula 2019. godine.




Prema njegovim rečima, ključna rešenja Dodatnog protokola 5 jesu pojednostavljenje kontrole prilikom carinjenja i smanjenja formalnosti, kao i smanjenje broja izvršenih kontrola na osnovu upravljanja i analize rizika.


Među rešenjima su i ujednačavanje zahteva u vezi s carinskom dokumentacijom, razmena podataka koja će se obavljati elektronskim putem, a u razmenu podataka pored carinskih, uključeni su, rekao je ministar, i drugi inspekcijski organi.



Poslanici će se danas izjasniti od 5. do 33. tačke dnevnog reda parlamenta, odnosno neće glasati o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, jer još uvek nije obavljen pretres po amandmanima.



Parlamentarci će glasati o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Francuske o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji u oblasti turizma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Republike Albanije.



Poslanici će se izjašnjavati i o više predloga o potvrđivanju ugovora, sporazuma ili protokola sa nizom zemalja.



Glasaće se i o Predlogu odluke o izboru viceguvernera Narodne banke Srbije, koji je podnela guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.



Glasanje je zakazano za utorak 25. septembra u 10 časova.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva