:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2017   12:05

0

111

U Sjenici i dalje vanredna situacija zbog nestašice vode

Mikailo Kaličanin je istakao da je stanje i dalje kritično u selima na Pešterskoj visoravni, a posebno u mesnim zajednicama Boljare, Jantorine, Lopiža i Giljeva.

"Svakodnevno šaljemo vodu u Giljevu u cisternama koje punimo vodom iz Sjenice, a u Crvsko smo doveli vodu prirodnim padom, u toku je ukopavanje creva kako ne bi došlo do pucanja", kazao je Kaličanin.

On je naveo da su od Sektora za vanredne situacije dobili dve gumene cisterne koje pune vodom i kamionima transportuju do mesta gde je situacija najkritičnija.

Kaličanin je za Glas zapadne Srbije naglasio da su se obratili svim nadležnim republičkim institucijama ali da pomoć još uvek nije stigla iako je vanredna situacija proglašena još pre mesec dana.

Zamenik predsednika opštine kaže da je na Pešterskoj visoravni posebno teško jer je neophodno obezbediti veliku količinu vode za stoku, a pojedina domaćinstva u najvišim predelima nemaju svoje cisterne, već stoku poje iz lokvi koje zbog velike suše brzo ispare ili ih suva zemlja brzo upije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva