:

:

TV Most

clock

Mart 23, 2017   12:05

0

121

U rudnik olova i cinka Gros u Srebrenici investirana 2,5 miliona evra

U rudniku je prošle godine proizvedeno 333.000 tona rude, a ukupan prihod iznosio je oko 22,1 miliona evra. Investicije su bile u poboljšanje kvaliteta proizvodnje, revitalizaciju jamskih objekata, sprovodjenje mera bezbednost na radu, sanaciju i pripremu drugog horizonta.

Planirane investicije u 2017. godini su oko 2,7 miliona evra, kako bi se podigla proizvodnja i prerada rude na optimalan nivo i smanjili troškovi po toni rude, odnosno koncentrata, a predvdjeno je i ulaganje u dalje podizanje nivoa zaštite na radu i očuvanje životne sredine.

Na ime naknade za korišćenje mineralnih sirovina, koja se plaća po toni iskopane rude, od potpisivanja ugovora o koncesiji 2007. godine, uplaćeno je više od 5,1 miliona evra.

Britanska kompanija Mineko osim rudnika Gros u Bosni i Hercegovini sprovodi istražne radove u starom rudniku antimona kod Novog Goražda, a ove godine pokreće proizvodnju u rudniku ceruzita kod Olova.

Sa partnerima Mineko upravlja rudnicima olova i cinka u Srbiji – Rudniku kod Gornjeg Milanovca i Velikim Majdanom kod Ljubovije, a kod Bosilegrada priprema otvaranje rudnika Bosil-Metal.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva