:

:

TV Most

clock

Maj 15, 2018   16:47

0

344

U Prištini otvorena Kancelarija "Aktiva"


„Dijalog između nas samih i dijalog sa našim komšijama Albancima, negovaćemo reči koje pozivaju na razum, toleranciju, prosperitet, jednakost i pokušaćemo da odavde šaljemo poruke koje će čuti svi oni kojima je data mogućnost da odlučuju o našim  životima“, rekao je Milićević.



Kancelarija za građevinske inicijative je projekat nevladine kancelarije „Aktiv“, koji je podržan od strane ambasade Švajcarske na Kosovu. Ovaj projekat ima za cilj da podrži glas naroda, kazao je ambasador Švajcarske u Prištini Jan Hubert Levet.



„Nadamo se da će Srbi na Kosovu i druge nevećinske zajednice iskoristiti  mogućnost postojanja ove Kancelarije. „Aktiv“ će približiti njihove interese vlastima i kreatorima politike i uspostaviti kanal komunikacije između severa i centralnog Kosova“, rekao je ambasador Levet.



Kancelarija treba da sprovodi nekoliko vrlovažnih zadataka, rekao je šef Kancelarije Boban Simić.



„Očekujemo da će naše delovanje uticati na povećano učešće i bolju efikasnost nevećinskih organizacija civilnog društva u konstitutivnim mehanizmima na centralnom nivou pre svega Organizacija sivilnog društva kosovskih Srba“, istakao je Simić.



Osim „Aktiva“ u Prištini funkcioniše Centar za mir i toleranciju, koja je do sada bila jedina srpska nevladina organizacija.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva