TV Most - U Prištini obeležene Zadušnice. Groblje samo delimično očišćeno
Vesti
U Prištini obeležene Zadušnice. Groblje samo delimično očišćeno

14:33, 26.05.2018

|

Izvor: Radio Gračanica

Na dan kada se sećamo umrlih i odajemo im poštu, na prištinskom groblju nekolicina Srba. Takozvani novi deo groblja uređen i pristupačan, dok je stari deo groblja potpuno zapušten, nepristupačan i gotovo je nemoguće probiti se do grobova prištinica koji tu počivaju.

Otac Saša Mitrović, obišao je i okadio grobove koje još uvek obilaze raseljeni Srbi iz Prištine .


 


“Danas su duhovske zadušnice, dan kada se sećamo naših umrlih. Na prištinskom groblju je malo vernika, iz godine u godinu je sve manje onih koji dolaze i poručio bih vernicima da ne odnose posmrtne ostatke u centralnu Srbiju, jer ne čine greh samo prema sebi već i prema onima čija je želja bila da ovde počivaju”, rekao je otac Saša Mitrović.


 


Oni koji su danas obišli grobove svojih najmilijih ogorčeni zatečenim stanjem nisu imali puno komentara. Kako kažu, zapušteno groblje je slika na koju su navikli.


 


“Strašno je kada ne možete ni da doprete do grobova svojih najmilijih. Sve je obraslo rastinjem i tužno izgleda prizor koji nas je dočekao”, rekla je Kristina Pavlović, koja je sa svojim bližnjima došla na zadušnice iz centralne Srbije posle 20 godina.


 


Porušeni spomenici i nadgrobne ploče i samo delimično očišćeno groblje slika je koja prikazuje stanje prištinskog groblja i ovih Duhovskih zadušnica.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design