:

:

TV Most

clock

April 12, 2017   12:05

0

132

"U Prištini ne shvataju kakav je smisao dijaloga i čemu on služi"

„Neprihvatljivo je i nerazumljivo ovakvo protivljenje prištinskih zvaničnika vladavini prava i stvaranju preduslova za budućnost Srba i Albanaca. Izostanak dijaloga šteti ekonomiji Kosova i Metohije i svim građanima koji žive na tom prostoru“, naveo je Kozarev.

Prema rečima Kozareva, vezivanje dijaloga za sudbinu jedne osobe koja se tereti za najmonstruoznije zločine je apsurdno i potvrđuje da u Prištini uopšte ne postoji svest o potrebi stvaranja stabilnog i prosperitetnog okruženja u našem regionu.

„Dok se albanska politička vrhuška u Prištini opire dijalogu i stvaranju skladnijih srpsko-albanskih odnosa, građani na Kosovu i Metohiji sve više siromaše. Ali Edita Tahiri i ostale vođe separatista iz svojih fotelja, dok gomilaju lično bogatstvo i privilegije, očigledno ne primećuju desetine hiljada gladnih i nezaposlenih sugrađana,“, rekao je zamenik direktora Kancelarije za KiM.

„Albanski politički lideri u Prištini bi konačno trebalo da shvate da je i kažnjavanje ratnih zločinaca deo procesa normalizacije odnosa, i da stajanje na stranu čoveka za kojeg se osnovano sumnja da je činio zločine protiv Srba, Roma, ali i svojih sunarodnika doprinosi produbljivanju međunacionalnog jaza na Kosovu i Metohiji, a one koji tamo žive udaljava od vladavine prava i demokratskog društva“, zaključio je Kozarev.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva