:

:

TV Most

clock

Jun 18, 2018   17:27

0

394

U Prijedoru dočekana deca sa Kosova i Metohije


Uz želje za uspešan nastavak školovanja i mirnije detinjstvo, gradonačelnik im je u znak dobrodošlice uručio i prigodne poklone.



"Želim da ugodno provedete vreme kod svojih domaćina i da shvatite da će te ovde uvek imati prijatelje i da će i ovaj put ostati u trajnom sećanju", rekao je Đaković.



Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio je gradonačelniku i osoblju škole koja je po drugi put ugostila decu, kao i roditeljima koji su učinili ovaj lepi i humani gest da u goste prime decu sa Kosova i Metohije.



Direktor Osnovne škole "Branko Ćopić" Sanja Munjiza istakla je da je ova škola rado prihvatila ovogodišnje domaćinstvo osnovcima sa Kosova i Metohije i većina roditelja je pokazala izuzetne emocije prema toj deci koja žive u enklavama.



"Nije bilo teško organizovati smeštaj kod naše dece i kolega, prosvetnih radnika gde će boraviti i provoditi vreme uz aktivnosti iz programa koji smo im pripremili", rekla je Munjiza.



Direktor Osnovne škole iz Ugljara Goran Jović izjavio je da ovo nije prvi put da je u pratnji svojih učenika stigao u Prijedor.



"Prošle godine smo poneli lepe utiske i radujemo se opet susretu sa prijedorskom decom i ljudima čije ćemo gostoprimstvo uvek pamtiti", istakao je Jović.



Prema programu njihovog boravka, deca su sa domaćinima danas bila u šetnji gradom, a za sutra je planiran odlazak u Gradinu i Nacionalni park "Kozara".



Grad Prijedor već četvrtu godinu zaredom učestvuje u projektu "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske".



Pre dva dana u 18 lokalnih zajednica Republike Srpske u goste je došlo oko 900 dece u pratnji oko 80 prosvetnih radnika iz mnogih mesta gde žive Srbi na Kosovu i Metohiji, koji će u Srpskoj boraviti do subote, 23. juna.


Izvor: RTRS,SRNA

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva