:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Jun 26, 2017   13:06

0

135

U poslednje dve nedelje rođeno 14 beba u Pasjanu

Samo u jednom danu uspešno su obavljena čak tri carska reza, što je svojevrsni rekord ove zdravstvene institucije otvorene 2015.godine.

„Ono što je najvažnije je to da su svi porođaji uspešno obavljeni i da se sve porodilje i novorođenčad osečaju dobro“, izjavio je za RTV Puls glavni tehničar Sreten Trajković.

Svi segmenti ove institucije redovno rade, transfuzija krvi radi perfektno i ima dovoljno zaliha sanitetskog materijala i lekova.

Trajković naglašava da su sve hiruške zahvate uradili upravo lekari zaposleni u tom porodilištu, uz asistenciju penzionisanog primarijusa Slavka Krstića iz Leskovca.

Pacijentkinja Danijela Stanković koja je prekjuče na svet donela devojčicu kaže da je porođaj protekao bez ikakvih teškoća i pohvaljuje rad medicinskog osoblja.

„Veoma su uslužni i radni. Iako mi je ovo prvi porođaj, pa ne mogu da poredim, mislim da su ovde uslovi za trudnice izuzetno dobri“, rekla je srećna majka iz Šilova.

I gostujući ginekolog, doktor Krstić, zadovoljan je uslovima rada u porodilištu u Pasjanu.

„Objekat je čist i zadovoljava sve higijenske standarde. Iako sam već nekoliko godina u penziji, zadovoljstvo mi je što imam priliku da prenesem svoje bogato iskustvo mlađim kolegama koji su vredni i posvećeni svom poslu“, kaže dr Krstić i priznaje da je prijatno iznenađen kadrovskom i tehničkom opremljenošču porodilišta u Pasjanu.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva