:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Jun 23, 2018   08:02

0

221

U ponedeljak počinju prijemni ispiti na fakultetima u Beogradu


Neki od fakulteta imaju zajedničke programe sa stranim školama. Na Ekonomskom fakultetu smer u saradnji sa Londonskom školom ekonomije pokazao je dobre rezultate, pa se od ove godine osim na engleskom, nastava uvodi i na srpskom jeziku.


"Prvenstveni razlog zbog kojeg smo se opredelili za ovaj program, jeste taj – što je diploma zaista prestižna i predstavlja vrata za dalje studije u inostranstvu", navodi Filip Nikanović, student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. 


 


Prof. Branislav Boričić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu navodi da se nastava obavljala na engleskom.


 


"Cela dva semestra smo u kontinuitetu obavljali nastavu na engleskom jeziku, a ceo maj je bio posvećen ispitima", navodi Boričić.


 


Na Fakultetu organizacionih nauka je tokom ovog upisnog roka stiglo 2.060 prijava.


 


"Prijemni ispit je zakazan za utorak 26. jun, tada se polaže matematika, a kandidati koji su izabrali da polažu i test opšte informisanosti, polagaće u sredu 27. juna", navodi Dragana Ivanović sa Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.


 


Prijemni u visokoj medicinskoj školi "Milutin Milanković" je 2. i 3. jula. Navode da njihovi studenti imaju praksu u najzačajnijim zdravstvenim ustanovama, poput VMA i da prate tržite rada.


 


"To je smer koji je dosta tražen. Na tržištu rada potrebe za radiolozima su takve, zato što po novom Zakonu o obrazovanju, a i sistematizaciji radnih mesta u zdravstvenim ustanovama, radiolozi moraju da poseduju, da budu obrazovani sa šestim, odnosno onim stepenom obrazovanja, koji daje visoka strukovna škola", navodi prof. Gordana Arsić Komljenović, direktorka Visoke medicinske škole strukovnih studija Milutin Milanković.


 


Prvi upisni rok trebalo bi da bude završen do polovine jula. Nadležni podsećaju da se upisuju samo akreditovane ustanove i programi.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva