Vesti
U Paraćinu počinje Prvi festival elektronske muzike

10:02, 28.07.2017

|

Izvor: RTS

Na prostoru nekadašnje kasarne „7. juli“, danas i sutra biće održan Prvi festival elektronske tehno muzike „Energija fest", koji su organizatori ocenili „kao pravi spektakl pod otvorenim nebom“.
Foto RTS
Reč je o prvom festivalu ove vrste u Parćinu, Pomoravlju i ovom delu Srbije, sa sadržajem orijentisanim ka elektronskoj muzici i di-džej nastupima, sa planom o proširenju festivalske ponude narednih godina kako bi se izašlo u susret različitim ukusima i zahtevima publike, kaže Nikola Đikić iz Udruženja „Ful haus“, koje je organizator festivala.

Večeras i u subotu, nastupiće 12 domaćih i stranih imena elektronske muzike, a narednih godina, kroz proširenja broja bina i trajanje festivala, dodatno će se proširiti i žanrovska ponuda u skladu sa interesovanjem publike.

Drugo veče festivala, u subotu, biće posvećeno „nešto tvrđim i energičnijim pravcima elektronske muzike, tehno muzici i njenim varijacijama“.

Organizatori festivala su zamislili da prve dve godine festival ima regionalni karakter, a narednih godina nacionalni „sa više festivalskih bina, po standardima većih evropskih festivala, uz bogatu prateću turističku ponudu“.

Cilj je pozicioniranje Paraćina na mapi gradova sa razvijenim muzičkim festivalima, poboljšanje turističke ponude grada...

Organizatori očekuju do 4.000 posetilaca, s obzirom na geografski položaj, Koridor 10 i dobru povezanost autobusima i železnicom sa Beogradom, Nišom, Kragujevcem, Zaječarom i bližim gradovima, a očekuju se i ljubitelji te vrste muzike iz pograničnih mesta Bugarske.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design