:

:

TV Most

clock

Jul 28, 2017   12:05

0

214

U Paraćinu počinje Prvi festival elektronske muzike

Reč je o prvom festivalu ove vrste u Parćinu, Pomoravlju i ovom delu Srbije, sa sadržajem orijentisanim ka elektronskoj muzici i di-džej nastupima, sa planom o proširenju festivalske ponude narednih godina kako bi se izašlo u susret različitim ukusima i zahtevima publike, kaže Nikola Đikić iz Udruženja „Ful haus“, koje je organizator festivala.

Večeras i u subotu, nastupiće 12 domaćih i stranih imena elektronske muzike, a narednih godina, kroz proširenja broja bina i trajanje festivala, dodatno će se proširiti i žanrovska ponuda u skladu sa interesovanjem publike.

Drugo veče festivala, u subotu, biće posvećeno „nešto tvrđim i energičnijim pravcima elektronske muzike, tehno muzici i njenim varijacijama“.

Organizatori festivala su zamislili da prve dve godine festival ima regionalni karakter, a narednih godina nacionalni „sa više festivalskih bina, po standardima većih evropskih festivala, uz bogatu prateću turističku ponudu“.

Cilj je pozicioniranje Paraćina na mapi gradova sa razvijenim muzičkim festivalima, poboljšanje turističke ponude grada...

Organizatori očekuju do 4.000 posetilaca, s obzirom na geografski položaj, Koridor 10 i dobru povezanost autobusima i železnicom sa Beogradom, Nišom, Kragujevcem, Zaječarom i bližim gradovima, a očekuju se i ljubitelji te vrste muzike iz pograničnih mesta Bugarske.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva