:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2016   09:55

0

150

U Osojanu ukraden automobil povratniku

Repanović se u Osojane vratio 2015. godine, a kako je preneo predstavnicima Ministarstva za zajednice i povratak, koji su ga jutros odmah posetili, primetio je da mu je automobil ukraden negde oko 2 sata posle ponoći.

On je rekao da je zaustavio policijsku patrolu koja je u to vreme patrolirala kako bi prijavio krađu i da su oni uzeli izjavu, kao i to da će ga policija ponovo posetiti, ali se do sada to nije desilo.

"Iako bi neko ocenio da je ovo obična krađa, za nas to nije jer se ovde ne radi o samo materijalnoj već i onoj drugoj, mnogo većoj šteti koja se nanosi a to je strah i neizvesnost kod onih koji su se nakon svega lošeg što im se desilo, ponovo odlučili da se vrate na svoja ognjišta", kaže se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo za zajednice i povratak po ko zna koji put poziva nadležne da učine više u zaštiti povratnika, ističući da se ovakvi incidenti ne bi ponavljali potrebna je preventiva. Policijske patrole u ovim sredinama ne treba da služe radi forme, već da u ovakvim slučajevima odmah reaguju, da po prijavi slučaj ne ostavljaju nekome drugome ko će ”ponovo posetiti” oštećeno lice. Takav pristup je prosto neprihvatljiv i dodatno obeshrabruje, poručuju iz ministarstva.

Identifikacija i privođenje počionioca ovakvih krađa će biti najbolja moguća reakcija Policije Kosova i jasna poruka razbojnicima da neće proći nekažnjeno. To je najmanje što se očekuje uz podsećanje da je više napada na povratnike još uvek ostalo nerasvetljenjo, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva