:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

April 10, 2018   12:05

0

279

U novoj sezoni Beogradske filharmonije koncerti za bebe


"Nemam nikakvog razloga da sumnjam da će i naša publika to prepoznati jer su već naši pretplatnici, koji prvi dobijaju program, imali sjajne reakcije. Orkestar koji je upoznat sa sezonom takođe. Prodaja karata počinje danas a ispred Filharmonije već su formirani redovi", rekao je gostijući u Dnevniku RTS-a Ivan Tasovac.



Naziv predstojeće sezone "Bitije ljudsko" je poruka koja stiže u vremenu u kome je sve teže biti čovek, smatra Tasovac.



"Mi živimo u vremenu u kome nove tehnologije u toj meri menjaju našu stvarnost da imamo utisak da sve počinje od nas zaboravljajući na neke elementarne ljudske osobine kao što su osećanja,  potreba za usavršavanjem, potreba za slobodama, otkrivanjem filozofije a sve je to ono čime će se baviti sezona "Bitije ljudsko", kaže Tasovac.



Izdvojiti samo jedan koncert ili ciklus veoma je teško, smatra Tasovac, jer se pokazalo da je Filharmonija sama sebi najveća konkurencija.



"Ako se pogleda repertoar ove sezone toga se ne bi postidele ni Berlinska ni Njujorška filharmonija. Nastavljamo i sa koncertima za decu a uvode se i koncerti za bebe. Takođe, tu su i razgovori sa dirigentom Gabrijelom Felcom sredom u Filharmoniji a nastavljamo i sa dirigentskim forumom, kamernim koncertima, novogodišnjim i koncertima na otvorenom", rekao je za RTS Ivan Tasovac.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva