:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 20, 2015   12:05

0

144

U Njujorku otvoreno najmanje pozorište na svetu

Reč je o Teatru za jednog (Theatre for One), "portabl" pozorište veličine 1,2 x 2,5 metara, u kom ima mesta samo za jednog gledaoca koji ima priliku da vidi kratki komad u izvođenju jednog glumca.

Kako prenosi AP, Teatar za jednog će šetati između tri lokacije na Menhetnu tokom dva naredna meseca, nudeći besplatne trominutne predstave.

Na repertoaru su komadi raznog sadržaja, od priče o serijskom ubici koji se okomio na crnce do drame o majci koja umire. Čak će se naći i jedan mjuzikl pod naslovom "Ljubavna pesma" koji izvodi Kevin Mambo, glumac i muzičar koji nastupa na Brodveju.

Mini-pozorište, projekat scenaristkinje i dobitnice Toni nagrade Kristin Džons, veoma je udobno, sa zidovima prekrivenim crvenim tapetama i prijatnim osvetljenjem. Oni koji su imali priliku da zavire u njega kažu da je doživljaj sličan onom u ispovedaonici ili liftu.

"Pruža vam priliku da odmorite mozak, da mislima nekud otputujete. To je umetnost na neočekivanom mestu, a mi se trudimo i činimo neočekivane stvari", kazala je Debra Sajmon jedna od učesnica ovog zanimljivog projekta.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva