:

:

TV Most

clock

Avgust 24, 2017   12:05

0

176

U Niškoj tvrđavi otvoreni Filmski susreti

Tradicionalno, gradonačelnik Niša je predao ključeve Grada predsednici žirija, a ove godine glumačke gravure će ocenjivati Jelica Sretenović, Ivan Bekjarev i Mina Filipović. Svetlana Ceca Bojković primila je večeras najprestižnije priznanje za doprinos glumi - nagradu koji nosi ime jednog od najvećih bardova srpskog i jugoslovenskog glumišta "Pavle Vuisić".

- Izuzetna mi je čast što sam dobila ovo priznanje koje nosi ime po glumačkom divu - Pavlu Vuisiću. Ovo je za mene potvrda da je moj život koji sam posvetla glumi imao smisla. Moj divni kolega Vuisić je harizmom i postojanjem na filmskom platnu uvek podsećao na instinkt u glumi. To je vrhunac u glumi i nije ga lako postići. Ja sam tome posvetila svoj život i rad - poručila je laureatkinja niškoj publici.

Večeras se niškoj publici poklonilo pedesetak glumaca, što je rekord, a po rečima umetničkog direktora Filmskih susreta Vladana Živkovića, čak je i u zlatno vreme Festivala na otvaranju na Letnjoj pozornici bilo je po tridesetak kolega. U šest festivalskih večeri u zvaničnoj konkurenciji biće prikazano 13 filskih ostvarenja. Nažalost, publika na Filmskim susretima neće videti film "Na mlečnom putu" Emira Kusturice. Poznati reditelj nije dozvolio da film bude prikazan u zvaničnoj konkurenciji, već kao gostujeći, a to festivalska pravila ne dozvoljavaju jer u tom filmu flume srpski glumci. Prve festivalske večeri prikazani su filmovi "Stado" Nikole Koja i "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića. U ovom hrvatskom filmu jednu od nosećih uloga igra Nebojša Glogovac. Ta uloga bi, po mišljenju mnogih poznavalaca sedme umetnosti, Glogovcu mogla da donese i najveće priznanje Filmskih susreta - Gran pri "Naisu".

Publika na Letnjoj pozornici imala je prilike da uživa u veličanstvenom vatrometu, kojim se se svake godine obeležava početak glumačke svetkovine u gradu na Nišavi.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva