:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

Mart 31, 2015   19:13

0

242

U Mitrovici održana opštinska smotra recitatora

Tročlani žiri u sastavu Milena Jakšić, dramski umetnik, Marija Miljković, profesor književnosti i Milan Mihajlović, istaknuti pesnik sa ovih prostora imali su težak zadatak da izaberu po pet najboljih recitatora u tri kategorije – mladji, srednji i stariji uzrast koji će Kosovsku Mitrovicu predstavljati na Okružnoj smotri.

„Nije nam bilo lako danas. Bilo je dosta učesnika različitog uzrasta ali smatram da smo bili pravedni i zato je glasanje trajalo dugo. Nadam se da smo izabrali prave učesnike koji će ići na Okružno takmičenje a neko od njih možda i na Republičko“, rekla je Milena Jakšić, član žirija.

Pobednici opštinskog takmičenja recitatora ,,Pesniče naroda mog,, za mlađi uzrast su Petra Đorđević, Lejla Bandić, Anja Radojević, Stanica Mihajlović I Milan Milić iz OŠ ,”Sveti Sava”.

U kategoriji srednjeg uzrasta na okružnu smotru plasirali su se Teodora Simić iz OŠ ”Sveti Sava”, Snežana Džogović OŠ “Sveti Sava”, Magdalena Maksimović OŠ “Branko Radičević”, Darja Mašković OŠ “Sveti Sava” i Mladen Krstović OŠ “Branko Radičević”.

Pobednici u kategoriji starijeg uzrasta su učenica Gimnazije Danijela Nedeljković, Neda Dabetić I Miloš Mijanović iz Medicinske škola sa domom učenika I Aleksandra Lazarević I Andrija Jevtić iz Gimnazije.

„Sa posebnim zadovoljstvom organizujemo ovakve manifestacije i želimo da ih i dalje organizujemo. Deca su se jako dobro pripremila i bilo je pravo zadovoljstvo slušati ih. Želimo im mnogo uspeha u daljim takmičenjima i neka nas dostojno predstavljaju na višim nivoima smotre“, poručio je Petar Trajković, direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge.

Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge uspešno je organizovala ovu manifestaciju pa s pravom treba očekivati da će i Okružna smotra predvidjena za 19. april ispuniti očekivanja roditelja, nastavnika i pre svega dece koja na svoj način prezentuju i čuvaju svoj jezik i lepu pisanu reč.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva