:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2018   12:05

0

273

U martu zajednička sednica Vlada Kosova i Makedonije


Kako je saopšteno, Zaev i Hodžaj su razgovarali o novoj etapi odnosa između Kosova i Makedonije, koji će biti praćen konkretnim projektima saradnje.



"Hodžaj i Zaev su razgovarali o zajedničkoj sednici dveju vlada kao prvom koraku na putu razvoja nove saradnje u mnogim oblastima. Strane su saglasne da se ova sednica održi u martu ove godine, dok će vrlo brzo biti poznat i tačan datum", navodi se u saopštenju.



Hodžaj je predložio dvadesetak predloga o sporazumima i temama o kojima se može razgovarati na zajedničkoj sednici, počevši od trgovinsko ekonomske saradnje, slobodnog kretanja robe i ljudi, prekogranične saradnje, obrazovne, kulturne, ali i saradnje u oblasti pravde.



"Zamenik premijera Hodžaj i premijer Zaev su se usaglasili da 2018. godina ima potencijal da bude godina obeležavanja napretka u procesu evro-atlantskih integracija država iz regiona", navedeno je u saopštenju.



Osim sastanka sa premijerom Zaevim, Hodžaj se sastao i sa zamenikom premijera Bujarom Osmanijem i ministrom za dijasporu Edmondom Ademi, sa kojima je razgovarao o saradnji u oblastima od zajedničkog interesa.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva