:

:

TV Most

Foto: tvmost.info

clock

Avgust 23, 2016   16:46

0

154

U Kulašima nastavljeno druženje dece sa KiM i RS

Ovo mesto krasi Hram Svetog arhangela Gavrila sagrađen devedesetih godina prošlog veka. U njemu službuje otac Milorad, on je u okviru projekta „Spojmo decu sa Kosmeta i Republike Srpske“ , vrata svog doma, kako kaže, sa velikim zadovoljstvom otvorio za dvoje dece iz Orahovca.

„Prvi put imamo tu čast i povlasticu da primimo, ugostimo decu sa Kosova i Metohije, veoma smo srećni što iz naše bratske Srbije možemo da ugostimo decu. Oni su nam došli pre dva dana, organizovali smo susrete i druženja sa našom decom. Do sada su utisci pozitivni i nadamo se da će tako i da ostane“, rekao je otac Milorad.

On kaže da je dosta toga od dece naučio o Orahovcu u kojem nikada nije bio, „To je jedno jako malo mesto sa 200-300 Srba, nalazi se u zatvorenom prostoru u njemu je jako ograničeno kretanje. Tako da smo iz njihove percepcije mogli da vidimo da sva ova sloboda koju ovde imaju veoma ih opčinjava i veoma su srećni i zadovoljni“, zaključio je otac Milorad.

Pored dece iz Orahovca u Kulašima borave i deca iz Hoče i sela Banje, njhova radost je velika. Kažu da su ovde slobodni u srcu, bezbrižni i da je ovo tek početak druženja, razumevanja i spajanja.

Deca sa Kosova i Metohije su prezadovoljna i presrećna druženje sa novim drugovima je doprinelo tome.

Ovo je drugi put da opština Prnjavor prihvata mališane sa Kosova i Metohije, načelnik opštine Siniša Gatrić je insistirao na toj humanitarnoj akciji. Deca su smeštena i u gradskim i u seoskim područjima ove opštine.

Sveštenička porodica Đukić u Kulašima toplu dobrodošlicu poželela je i ekipi TV Most iz Zvečana.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva