:

:

TV Most

Foto: tanjug.rs

clock

Decembar 06, 2017   12:05

0

213

U kosovskoj skupštini bez kvoruma prilikom glasanja za budžet



Dva dana je trajala rasprava vlasti i opozicije u Prištini oko vladinog predloga budžeta za 2018. godinu.



Opozicija je kritikovala nacrt budžeta, smatrajući da je on isti kao i ovogodišnji i da ne doprinosi ekonomskom razvoju Kosova.



Sa druge strane ministar finansija je branio predlog zakona, tvrdnjom da su analize opozicije netačne i neodržive.



Poslanici manjinskih stranaka su najavili da će u načelu podržati nacrt budžeta, a Srpska lista je navela da će kroz amandamane pokušati da dobije više novčanih sredstava za Ministarstvo za povratak, Kancelariju za pitanja zajednica i opštine sa srpskom većinom.



"Mi od samog početka ove vlade, nikada nismo hteli da se ucenjivački ponašamo prema bilo kome, ali opet poneki, mislim zaborave na trenutak da smo mi koalicioni partneri, da mi predstavljamo Srbe na prostoru Kosova i da imamo legalne i legitimne zahteve kada su u pitanju interesi Srba i to se odnosi na izradu budžeta", izjavio je novinarima poslanik Srpske liste Igor Simić.



U trenutku glasanja u sali je bilo 60 poslanika. Još jedan glas je falio za kvorum.  Od prisutnih, 58 je glasalo za, jedan poslanik je bio protiv, a jedan uzdržan.



Šef poslaničke grupe opozicionog Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti konstatovao je da vlast nema podršku skupštine za predloženi budžet i da nema smisla ponavljati glasanje, što je bila namera predsednika Veseljija.



On je odlučio da da se o nacrtu budžeta ponovo glasa narednih dana.




 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva